Artikelen over fysica

Sommige artikelen leunen op concepten die zijn geïntroduceerd in een eerder artikel. Het zal geen verrassing zijn dat het artikel over de algemene theorie van relativiteit erop leunt dat de lezer vertrouwd is met de inhoud van het artikel over de speciale theorie van relativiteit.

De artikelen schrijf ik in eerste instantie in het engels, maar het is mijn bedoeling van alle artikelen ook een nederlandstalige versie te maken.

Coriolis effect

Het gemeenschappelijke thema van de artikelen in de afdeling met Newtoniaanse dynamica is dat het gaat om dingen waarnaar wordt verwezen als voorbeelden van het Coriolis effect.

Mijn doel is om een volledig dekkende verzameling artikelen te bieden, waarin alle verschillende vormen waarnaar wordt verwezen als Coriolis effect worden besproken. Wat er nog moet komen (op het moment van dit schrijven) is een artikel over cyclonische stroming (meteorologie) en een artiekel over Taylor kolommen (vloeistofdynamica)

Animaties

Ik gebruik in mijn artikelen veel animaties. De taak die de animaties vervullen is de taak die anders zou worden vervuld door wiskundige formules.

Omdat de animaties zo belangrijk zijn, zijn voor sommige van de artikelen de animaties beschikbaar in twee formaten, 256 pixels breed en 512 pixels breed. De link om te wisselen tussen de versies met 256 danwel 512 brede afbeeldingen bevindt zich helemaal links bovenaan.

Alle animaties zijn door mijzelf vervaardigd. Alle inhoud van deze site is gepubliceerd onder een 'Creative Commons' licentie. In het kort houdt dat in dat anderen het kunnen gebruiken voor hun eigen werk, op voorwaarde dat zij het onder dezelfde condities publiceren, en dat ik wordt genoemd als de oorspronkelijke auteur.

Jammer genoeg is het zo dat de browser Internet Explorer uitermate slecht presteert waar het gaat om het weergeven van de animaties in de artikelen. De animaties zijn vervaardigd op een 300 MHz PC (daterend van ongeveer 1998 dus) De internet browser Firefox heeft geen problemen met het weergeven van de animaties op een 300 MHz PC met een 4MB grafische kaart.Creative Commons License
Text, images and animations are licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 License.